Hoofdbeeld_typo.jpg
 
 

Het Spaarndammerhart

Middenin de Spaarndammerbuurt lag al jaren een voormalige schoollocatie braak. De gemeente Amsterdam daagde marktpartijen uit een plan te bedenken om op deze plek nieuwe woningen te realiseren. 

 
 
01_spaarndammerhart_hart_1.jpg
 
01_spaarndammerhart_cover_01.jpg
 

Hart voor de Spaarndammerbuurt
Ons geloof is dat een nieuw plan middenin een hechte volksbuurt alleen maar succesvol kan zijn als het ook hart heeft voor de buurt. In het woningaanbod is daarom gezocht naar een diverse mix van woningen om meerdere doelgroepen samen te laten komen.

 
03_spaarndammerhart_mix.jpg
 

Dit heeft geresulteerd in een mix van 76 woningen waaronder sociale huurwoningen, vrije-sector huurappartementen, ruime gezinswoningen en woon/werk woningen. Daarbij zijn er twee maatschappelijke ruimtes waarvan de invulling mede bepaald gaat worden door de bewoners.

 
05_spaarndammerhart_architectuur.jpg
 

Hart voor de architectuur
Het ontwerp is een moderne variant van de Amsterdamse School architectuur. Op een eigentijdse manier wordt er gerefereerd naar de typische bogen, de poorten en bakstenen afwerking. Kunst wordt op een bijzondere typografische manier geïntegreerd in het wandelpad en in de poorten.

 
 

Hart voor de natuur
Er is een ruime gemeenschappelijke binnentuin als overgang tussen de oudbouw en de nieuwbouw. Hierin is veel aandacht voor de stadsecologie. Bestaande bomen worden zoveel mogelijk behouden en nieuw soort beplanting wordt toegevoegd om specifieke dieren van nieuwe voedingsbronnen te voorzien.

 
 
04_spaarndammerhart_natuur.jpg
 
 

100% duurzaam
Er zijn groene daken op de lagere en zonnecollectoren op de hogere gedeeltes van het gebouw geplaatst. Er wordt gebruikt gemaakt van gerecyclede materialen en duurzame installaties. Het gebouw wordt daardoor geheel energieneutraal.

 

 

Gunning
Na beoordeling van de gemeente en de buurtbewoners werd het Spaarndammerhart als beste beoordeeld. Het plan wordt momenteel samen met de buurtbewoners verder ontwikkeld. De start bouw staat gepland begin 2019. Voor meer informatie: www.spaarndammerhart.nl

Client
Heijmans Vastgoed 

Rol Tenderboost:

  • Strategie
  • Communicatieconcept
  • Uitwerking communicatiemiddelen

Architectuur en landschap:
Korth Tielens Architecten, Marcel Lok Architecten, DS Landschapsarchitecten