Open-UP! Sloterdijk

Amsterdam Sloterdijk gaat veranderen. Het voormalige kantoorgebied transformeert de komende jaren tot een gemengde wijk waar mensen werken, recreëren en wonen. Het gebied in Sloterdijk kent nog geen woningen. Begin 2017 daagde de gemeente Amsterdam verschillende marktpartijen uit om een plan te bedenken voor de eerste woonplek (kavel N1&3).

 
09_Open_UP_cover_02.jpg
 

Open-UP! Sloterdijk
Ons plan, Open-UP! Sloterdijk, is gebaseerd op het geloof dat Sloterdijk een grootstedelijke potentie heeft die in Amsterdam uniek is. Het is een stoere, niet-traditionele plek, die de mogelijkheid geeft unieke woningen te creëren voor een doelgroep die klaar is met traditionele vormen van wonen.

Vanuit deze visie hebben we vier vooruitstrevende architectenbureaus, een landschapsarchitect en twee buurtverrijkers gevraagd deze unieke kwaliteit te vertalen naar een ontwerp.

 
 
08_Open_UP_generation_2.jpg
Open_UP_Animation_4K.gif
 
 

Unieke woningen
Het plan voorziet in 148 unieke loft- en loodswoningen. Alle volledig vrij in te delen. Van compact tot XXL. Alle woningen hebben een ruime groenvoorziening, een buitenruimte en een gevel die is afgewerkt in hoogwaardig, duurzaam materiaal. Het gehele plan is zo ontworpen dat geen enkele woning hetzelfde wordt.

 
07_Open_UP_explain_05.jpg
 
 
 

Shared Living
De nieuwe bewoners krijgen, naast de woning, een gezamenlijke etage met een ruim dakterras, een shared living room, een kinderspeelplek en logeerruimtes voor gasten. Op de begane grond komt een ontmoetingspunt met restaurant, open podium, smart werkplekken en een gym. In de parkeergarage staan elektrische deelauto’s en elektrische deelfietsen klaar voor gebruik.

 
 

 
 

In mei 2017 is het plan door de gemeente Amsterdam als beste beoordeeld en wordt momenteel verder ontwikkeld.

Client:
Heijmans Vastgoed

Rol Tenderboost:

  • Strategie en architectenselectie

  • Conceptvorming

  • Art Direction

  • Uitwerking communicatiemiddelen

Architectuur:
NL Architects, Space Encounters, Studio Donna van Milligen Bielke, Chris Collaris Architects